elektricien-venlo

hoe werkt een aardlekschakelaar

In elke meterkast zijn aardlekschakelaars aangebracht. Zonder dit kunnen ernstige ongevallen niet worden voorkomen. Het doel van deze blog is om in detail uit te leggen hoe de schakelaar werkt. Een meterkast zonder deze schakelaar zou ontzettend gevaarlijk zijn.

Waar dienen aardlekschakelaars voor?
Stroomonderbrekers die controleren op lekstromen in meterkasten controleren de lekstromen van elektrische circuits in huis. Gedetailleerde informatie over lekstroom vindt u in de volgende paragraaf. Detectie van lekstroom schakelt de schakelaar automatisch in. Het huis is daardoor onbruikbaar als bron van elektriciteit. Met deze geweldige toevoeging aan je meterkast zet je je apparaat direct uit. In het geval van lekstroom kan het circuit worden kortgesloten.

Lekstroom: wat is het?

Er is reeds vastgesteld dat er lekstroom bestaat. Aardlekschakelaars krijgen meer stroom dan ze via lekstroom ontvangen. Instroom- en uitstroom stromen verschillen vaak iets. Een aardlekschakelaar sluit de stroomvoorziening van het huis af als het verschil een vooraf bepaalde waarde overschrijdt. De behuizing van het apparaat kan door lekstromen worden opgeladen en bij aanraking een elektrische schok veroorzaken.

Welke soorten zijn er?

Lekstroom Bewaking Apparaten kunnen in twee typen worden verdeeld. Dit zijn conventionele aardlekschakelaars en aardlekschakelaars met aardlek sensoren. Stroomonderbrekers voor reststroom zijn tegenwoordig in de meeste huizen gebruikelijk. Ondanks de leeftijd van de woning zijn er nog schakelareb aanwezig. Aardlekschakelaars hebben het voordeel dat ze op meer plaatsen reageren dan andere typen stroomonderbrekers. Circuit Lekstroom is nodig om de schakelaar te laten werken.

Installeer een aardlekschakelaar

De installatie van een aardlekschakelaar is riskant bij verkeerde uitvoering. Wil je de schakelaar zelf testen, dan kan dat. Eens per jaar dient zo’n test uitgevoerd te worden om er zeker van te zijn dat de aardlekschakelaar de stroom niet onderbreekt door lekstromen. Er zijn verschillende online plannen voor het testen van aardlekschakelaar en voor het aansluiten van uw aardlekschakelaar kunt u bellen naar een elektricien in Venlo. U kunt er bij ons op vertrouwen dat deze componenten goed op uw meterkast aansluiten, omdat wij de kennis en ervaring in huis hebben.